Masser af muligheder
aktiviteter - udflugter - seværdigheder
Iskælderen på bakken og Stauning i skoven


Mere om Djursland

Destination Djursland
Officiel turistside 

Fiskemuligheder
på Djursland

Fiskeri ved Gjerrild

Golf på Djursland

På cykel langs kysten

Sostrup Slot

Den nedlagte jernbane

Dykning i Østjylland

På fossil-jagt ved Karlby Klint

Langr kysten fra Fornæs til Gjerrild

Rideture


Mail til web-masteren

Gjerrild og omegn - og resten af Djursland med for den sags skyld - er rig på muligheder for aktiviteter og for at tage på udflugter både i bil, på cykel og til fods. Og ofte er det mest pudsige oplevelser, hvis man bevæger sig blot få meter væk fra alfarvej.
I skoven mellem Gjerrild og Veggerslev kan man hilse på Stauning. Træet står, hvor vejen (når du kommer fra Gjerrild) svinger svagt til højre. I begge vejsider står på stedet en række gamle rød/hvide afmætrkningssten. Træer står i højre side tæt ved den sidste sten. Hvem, der har skåret relieffet i barken - og hvorfor - er ikke godt at vide, men en del år har billedet da været der. Nogle mener, at det er udført af den kendte Ovataci, der i perioder har været indlagt på Dalstrup-Centret, mens en anden forklaring lyder, at billedet er lavet af en Aksel Sodeman for ca. 50 år siden. Han skulle siden være rejst til USA.
Men hvilken historie er korrekt? Eller er der en tredie forklaring.

På samme strækning kan man finde en kælder højt på en bakketop, omkranset af træer. Det er Sostrup Slots gamle iskælder. En stor brønd på to-tre meter i diameter.
Kælderen, der oprindeligt var beklædt med store kampesten, er beskrevet i et par af de naturbeskrivelser, der er udgivet om egnen. Om vinteren blev kælderen fyldt med is fra nærliggende vandhuller og den tjente så gennem resten af året som køleskab.
Resterne af iskælderen ligger på vestsiden af Hestehavevej, ca. 150 meter nord for Sostrup Slot. Der er adgang til kælderen ad en lille grusvej.


Sådan ser han ud - landsfader Thorvald Stauning - på træet i skovkanten

Her er GPS-koordinaterne til Stauning-træet:
N 56°29'02,83", E 10°49'41,81"
Klik HER og find stedet via Google Maps.

Millioner til ny udstilling på museet i Grenå

Fire millioner kroner, så meget har Aage og Johanne Louis-Hansens Fond doneret til museet i Grenå, hvor man vil bruge pengene til helt nye basisudstillinger. Museet har gennem flere år arbejdet med planerne for nye udstillinger om Norddjurs historie. Arbejdstitlen er "Havet, kalken og den lette jord" og udstillingerne vil tage udgangspunkt i samspillet mellem mennesket og natur gennem de seneste 10.000 år.
Det samlede udstillingsprojekt er budgetteret til 13 millioner kr., hvoraf ca. halvdelen ventes finansieret af fonde, mens resten af midlerne ventes at komme fra bl.a. Norddjurs Kommune og Museum Østjyllands egen kasse.
"En så rundhåndet bevilling fra en fond er et kæmpe skulderklap til det store arbejde, museets medarbejdere allerede har lagt i dette projekt. Det er hjerteblod for museet at kunne præsentere tidssvarende udstillinger om den lokale historie, og i Grenaa har vi nogle helt særlige betingelser for at lave udstillinger. Vi har også et helt særligt projekt, som omfatter handicaptilgængelighed og brugerinddragelse i et omfang, det ikke tidligere er set i dansk museumssammenhæng. Derfor forventer vi også at kunne præsentere nogle helt særlige udstillinger, når projektet er tilendebragt om knap to år." siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen.
Projektet ventes at være ført ud i livet i efteråret 2016.

lagt på siden 3- marts 2015

Til Nyt fra Nordstranden - Til forsiden